Az a gáz, hogy minden sajtóközleményükben van valami hiba. Egyébként én is hibáztam, mert a 15 mellett még a 23-at is is kihagyták, és én se kapcsoltam azonnal.
Ott van pl. a "codálatosz" plakátjuk a gyerekeknek szóló kiállításról (minden buszon). Azt nem észrevenni, hogy a "kifestők" szóban a hosszú ő nem szerepel a kiválasztott betűkészletben, így normal "Times" betűtípussal van helyettesítve, és ennek következményeként a 'k' betű is, az azért gázikó.
1. Használjanak olyan betűtípust, ami tartalmazza az összes magyar karaktert (van kb. 100ezer)
2. Ha már ragaszkodnak ehhez a betűtípushoz, mert olyan fiatalos, akkor:
a.) írja rövid ő-vel, a betűkészlet sajátosságai miatt úgyis hosszúnak fog kinézni
b.) Írjon o betűt, majd egy "-lel rakja rá az ékezetet. (Wordben is van rá lehetőség, nem kell Corel, vagy Photoshop hozzá)
c.) A karakterkészletben keresse meg a "kalapos ő" karaktert, mert jó eséllyel az lesz a hosszú ő (rengeteg hibásan magyarított karakterkészlet van forgalomban, amire ez jellemző)
Egyébként az a szégyen, hogy egy általános iskolai iskolaújság igényesebben van megkomponálva a gyerekek által, mint a dkv közleményei...