Az olaszok nem adtak ki 110 perces verziót, maximum VHS-en anno. A DVD-kópiájuk ugyanúgy 90 perces, mint a magyar változat, amit tévében szoktak adni, meg ami 1993-ban moziban is be lett mutatva, jómagam az azóta bezárt Csokonai filmszínházban néztem meg bemutatásakor. Meg is lepődtem, amikor elkezdődött, mondván, hogy ez a film nekem megvan, csak Gyémántvadászok a címe...
Nekem 3+1 változatról van tudomásom:
1. Van a VICO-féle kiadás
2. Ott a vágott olasz, 90 perccel (a Mokép-féle magyar kópiával megegyezik, az angol nyelvű főcímeket kivéve)
3. A német DVD-verzió 101:13 hosszúságú (a nettó film a Tobis-logót kivéve), ebben rengeteg olyan jelenet van, amik a vágott olaszban nincsenek, de ez fordítva is igaz, a németek is kivágtak olyan szcénákat, amit az olasz verzió tartalmaz
+1. Az eredeti olasz 122 perces változat, ami ugye nem megerősített senki részéről, mivel az 1972-es premier óta senki nem láthatta...
Ha a német és az olasz verziókat össze lehetne szerkeszteni, ki lehet hozni a legteljesebb verziót a jelenleg elérhető alapanyagokból, de még ez sem lesz 122 perc hosszú.
Amivel számolni kell, hogy a hordozón kiadott európai verziók 4%-kal gyorsítva vannak a PAL-rendszer miatt, így ha az eredeti 122 percet mozis hosszra kell érteni, az DVD-n már csak kb. 116 percet tesz ki...