Törölt nick Creative Commons License 2013.03.09 0 0 5322

Szerintem nagyon jó és megfontolandó alternatíva, mondom ezt úgy, hogy nálam minőségi központi hővisszanyerős szellőztető működik, nagy megelégedésemre.

Egyik kollégámnál szereltünk be egy ilyen gépet, és igen versenyképes alternatívának bizonyult! Egy két szintes, 110nm-es háza van, aminek a földszinti nappalijába került a gép. Mivel előtte is mértünk CO2-t és páratartalmat, rögtön látszott hogy akár ez az egy gép is jelentős változást hoz a lakás klímájába. Alap fokozaton szinte zajtalan, hálószobába is alkalmas.

Azóta nagy megelégedettségükre a két emeleti hálóba is bekerült még egy-egy gép, és tökéletesen elégedettek a megoldással.

Nos, mive én szeméyesen csináltam a saját hpvisszenyerős szellőztetőmet, így lehetőség van a két kivitel munkaköltség nélküli összevetésére is:

Központi: Gép 500, csövek (igen-igen olcsón) 100K, idokok és be-kivezetők 200K. Igen alsó hangon 800 000Ft + munka. Szobánkénti szabályozásra nincs lehetőség, szűrécsere draága.

Marley: Gépek 3x52, 3x18 profi falfúrás 160-as korona fúróval. Mindösszesen 210 000Ft. Nagy fokozaton hallható működés, filléres szűrőcsere.

Idén érkezik újabb gépük, még jobb paraméterekkel és nagyobb méretben. Ha mégegyszer csinálnám a szellőzést, én bizony nem központi szellőztetőte, hanem ezt a megoldást választanám!

Kicsit több részlet: http://www.passziv.net/forum/showthread.php?t=432

És mert megérdemlik, mi a vfk.hu oldalról rendeltük a gépeket!

Előzmény: R!ck4 (5320)