Tornaterem Creative Commons License 2013.03.08 0 0 5302

Sziasztok!

Annyi az új információ, hogy rendesen aludni kell rá egyet. 1 hete foglalkozok intenzíven a dologgal, jól beleástam magam, de most kicsit besokalltam. 

Azt hittem a talajkollektort a hűtés miatt, meg a hatékony előfűtés miatt jó ötlet betenni a rekupec elé. Nincs kedvem évi 150 ezret fizetni a levegő előfűtéséért, ha a rendszer kiépítése kb 50 m 200-as PVC cső + ennek a gödröt kiásatni + apróságok (kalap a beömlőre, szűrök). Ez szerintem kb 100.000 Ft-ba kerül. Aztán meg semmibe.

Akinek van (tapasztalata, akár elvi is!), légyszives írja meg nagyjából jól gondolom-e, ill. milyen szűrők kellenek a beömlőre (annyit tudok, hogy valoszinűleg por,-polen,- bogárszűrő). A cső tisztán tartása továbbra is érdekel. Andi (a csajom) azt mondta, hogy a kórházban is valami szert befujnak a szellőzőbe, olyankor nem szabad bemenni pl. a műtőbe, aztán kiszellőztetik, és kész. Fertőtlenítve. Van benne logika... 

A légköbméter/óra kérdése: az 50 köbm/h-val ezek szerint nem lőttem mellé... Sajnos :) Mennyiért, hol van ekkora betét rekupecbe (600 köbm/h-s, ellenáramlású)? Ja, és mennyibe kerülhet. Valoszinűleg veszünk egy betétet, a dobozt pedig az apóssal összedobatom :) Egy ekkora gép lenne vagy félmilla. Ja meg jut eszembe, ehhez böszme nagy ventillátor kell, ugye? a csövezés is valoszinűleg nem elég a 150-es... Baszki.

Holnap lerajzolom a tervet, meg fotózok párat. 

Köszönöm a hozzászólásokat!

üdv,

Attila