képfaragó
2013.03.07
|
|
0 0
3837
|
Ennyire azért nem mélyedtem bele, mert közvetlenül nem vagyok érdekelt benne, és szinte sohasem szoktam frissen megjelent új cuccot megvenni. Ennek két oka is van, az egyik természetesen az ár, ami majd lassan lejjebb kúszik, a másik hogy bármi gond van, azt tapasztalják meg mások. Bár optikánál nem szoktak nagy hibák előfordulni, de azért az esetenként akadnak meglepetések.
Amit én olvastam, hogy több ED tag van benne, a teljes áttervezéről szó sem esettt. Lehet hogy Te mást néztél, linkeld ide a forrást. Én nagyon ráérek majd használtan megvenni, ha 2-3 év múlva majd kell nekem egyáltalán ilyen. Szóval az áttervezés egy dolog, a lényeg az élesség. Irtózatos magas a követelmény, mert ez az objektív akkor poénos, ha x1.4 konverterrel is magas, nagyon magas mércét üt meg. Ha mondjuk 400x1.4 azaz 8/540mm objektívkét rajzolna olyat mint most egy AFS 4/300mm konverter nélkül, akkor megemelem a kalapom, és megnézem lehet-e még a padláson pár garast összesöpörni. Bár már öreg róka vagyok, pontosan tudom mihez, mikor milyen lencse kell, és cipelni sem szeretek felesleges dolgokat. |
Előzmény: Babbabú (3834)
|
|