gyfa50 Creative Commons License 2013.03.07 0 0 438

Szia!

Kézben fás oltással én is sokat próbálkoztam az utóbbi években, de csak az utóbbi két évben sikerült 3-4 drb. A szakkönyvek sok mindent leírnak, de mégse tud meg az ember mindent belőlük. Én is próbáltam  nylon zsákba, úgy ahogy Te. Szerintem azért nem sikerültek, legalább is nekem, mert a hajtatás, forradás nem indult be és az oltott rész hajtott ki a saját nedve meg az öntözés által. A lényeg szerintem az, hogy jó melegben legyen és párában, amíg a forradás létrejön. Én ezt, mint említettem az inkubátorral érem el. A vessző csak kb. 10 cm -re van vízben, tehát csakis onnan tud táplálkozni. Itt addig tartom, míg kezd gyökerezni. Akkor nylonzsákba teszem lyukasba, amit egy vederbe eresztek bele. Vizet öntök a zsákba (vederbe) belerakom az oltványokat és apránként feltöltöm homokkal, de csak az alsó 15- 20 -cm -et. Mind ezt már kint a szabadban, de árnyékos helyt, hogy meleg legyen, de napot lehetőleg ne kapjon. Csak az alsó része lesz homokba, de mivel árnyékban lesz, remélem jól fognak fejlődni nem száradnak ki.

A tavaly nyáron készítettem zöldbe -zöld oltásokat több mint 15 drb -ot, volt olyan is amelyik meg is gyökerezett az alany ág le volt húzva a földre és be volt takarva homokkal. Egy hónapja vízbe raktam és már több mint 10 cm -es hajtásaik vannak a többinek. 

Előzmény: saba40 (437)