Ahhoz scriptre lesz szükség. Valamelyik jóképű time lapse scriptet le kell tölteni, esetlegesen a gépre szabni, berakni a scripts könyvtárba, CHDK-ban script menüben betölteni, paramétereket megadni, aztán indítani. Később elegendő lesz a script indítás gomb magában (Alt mód, expógomb), megjegyzi az utoljára futtatottat, annak paramétereivel. Elegendő szerintem az időköz, nem kell adott számra korlátozó script, az ember nem tudhatja előre, nem jön-e valami érdekes, ha a ciklus lejár, és kilép a script, már csúszással folytathatnánk. Inkább hagyjuk, amíg kell, vagy van szusz az akkuban. Estleg az adott gép LCD-kikapcsoló funkciójának expók közti meghívásával spórolhatunk a delejjel. (Úgy emlékszem, expó előtt vissza kell kapcsoltatni. Más: az expó utáni x idejű képvisszanézést érdemes kikapcsolni).
HDR time lapse-hez én a CHDK sorozatból expósorozat funkcióját használnám, a time lapse scriptet nem módosítanám. Egyszer teszteltem, működnek együtt. A CHDK sorozatmódosítóját záridő expósorozatra állítva, a gép 2 mp / 10 mp
/ egyéni beállításból az egyéniben 3-5 képet állítunk, 0 mp kezdeti várakozással, ebből az expógomb egyszeri megnyomására expósorozatot kapunk, a CHDK-ban beállított fényérték különbségekkel. Time lapse script ugyanezt fogja kiváltani x mp-enként.
Telefonról ennyi röviden:-)