sissoko Creative Commons License 2013.02.28 0 0 2618

Utopia 1.évad (itt-ott sopilert tartalmaz)

Az első két rész után már ódákat zengtem róla és a véleményem nem változott a finálé megtekintése után sem. Egész egyszerűen kibaszott jó volt ez a sori, ami ráadásul komoly dilemmát vetett fel, és ennek köszönhetően a jó és a rossz közötti máskor nagyon éles határvonal teljesen eltűnt, ami baromi jó húzás volt a készítők részéről. A végén már abszolút nem volt egyértelmű, hogy kinek is szurkolj.

Az első két rész brutalitása után (talán a sok felháborodás hatására) egy kicsit visszavettek a durvulásból (vagy csak nekem nem tűnt már fel), de a végén naná, hogy Grant gyilkolt. :) A zseniális képek és a még zseniálisabb zene alap volt végig.

Hatalmas karakterek, a szuszogó nyikorgó bőrdzsekis Arby hihetetlen nagy figura, ahogy Jessica Hyde is. Aztán ott van még Wilson Wilson,
és a gyerekszereplőkre sem lehetett panasz, Grant tetszett. Másik kedvencem Becky ki ne maradjon az imádnivaló akcentusával. :)

Viszont nálam ugyanúgy komoly dilemmát jelent, hogy jót tenne-e neki a folytatás (egyelőre nincs hír róla), mint a Killing esetében, de van egy
olyan érzésem, hogy ebben a sztoriban azért van még lehetőség bőven, főleg a befejezés láttán.

Nem állítom, hogy mindenkinek bejön, de szerintem érdemes bepróbálni, mert ha a pilot után nem kaszálod el, akkor felejthetetlen
élményben lesz részed, az biztos.