Micimalacka Creative Commons License 2013.02.25 0 0 3288

Ez itt már volt téma, talán többször is...mindig lesznek ilyen ellenzők.

Nem hiszem, egy gyerekes családnak le kell mondani valamiről, ha addig élt vele, mert a gyerek beleszületik abba a családba, megtanul alkalmazkodni az életvitelhez.

Azt sem gondolom, ki kellene valakit zárni az utazásból, városnézésből, tengerpartozásból csak azért, mert szült egy gyereket.

Persze, ha vki útnak indul egy gyerekkel, aki még nem önellátó, akkor a normális szülő tudja, mire alkalams a gyereke (1 órás út, 5 órás vagy 20, autóval vagy repülővel) és dönt. Lehet nem felelősen, de ez az ő baja.

Ha mégis megy, akkor pont anyira zavaró a síró gyerek, mint másnak a bulizó kamasz vagy a kaját lopkodó magyar, én kérek elnézést:D

Mi is utazósak vagyunk, vagyis voltunk. Ha nem úgy állnánk anyagilag, ahogy, akkor a mi tervünk is az volt, továbbra sem mondunk le erről. Tény, nem terveztük Egyiptomba meg a legnagyobb hőségben Törökországba utazni, hanem megelégedtünk volna a horvát vagy olasz parttal, vagy a környező országok városaival, vidékével.

Továbbá a gyerek, ha ezt korán megszokja, talán nyitott lesz majd más országok életáre, kultúrájára és sokkal könnyeben fog alkalmazkodni úgy általábn asok midenhez.

Nekem van barátnőm, akinek a gyereke másfél évesen járt először pihenős utazáson, 3(!!!) éves korától pedig városnéz, hegyi túrázik, aktívan, nem kínlódva, panaszkodva, hanem örömmel és jobban bírja, mint némely felnőtt. Nem elmondásból tudom, megjártam vele Erdélyt, olasz körutat, Bécset.

Tovább, ha a gyerek xaros pelenkátbna fürdik, akkor legalább lehet min pattogni itt a topicban:D

Normális szülő tisztába teszi a gyerekét, és gondoskodik úszópelenkáról. Jelzem, több felnőtt xarik nyílt vízbe, mint gyerek, ezt nyugodt szível állítom.

Az idézett topicból inkább mást nehezményezek. Ha én nem bírom a meleget és estig klímás plázában kell töltsem a napot, akkor oda nem viszem az 1 évesemet, mert klmíás plázába itthon is tudom vinni.

Előzmény: Törölt nick (3284)