bakonyi gyerek
2013.02.23
|
|
0 0
7091
|
Olvasgatva a fórumot föltünt, hogy oleg 14 a 6946-os hozzászólására nem nagyon kapott kielégítő választ. Megpróbálok neki válaszolni. De hangsúlyozom, nem vagyok profi csak egy hobbis - flugos amatőr. Cherimoya,, Van egy 4 éves 2 méter magas növényem , aminek a tetejéből az ősszel 1 métert levágtam.Különben már 3 méter lenne. Tavaly volt rajta 2 db virág, de nem kötött . Kiváncsian várom az idei virágzást . A levelének különleges illata van. Tél végére a levelek besárgulnak , nagy része le is hullik , de tavasszal kizöldül és újrahajt.Régebben is volt 2 növényem , de azok fiatalon elpusztultak.Télen egy enyhe fütésű üvegházban 8-10-fokon , nyáron a szabadban tartom. Guava,, Termő piros szamóca guaváim vannak. Nagyon finom szamóca ízü gyümölcsöket terem. És a magnövény tényleg terem 3 éves korában.Ugyanúgy tartom mint a cherimoyát. Feioja,, Tartása ugyanúgy mint az elöbbi kettőnek. Ez is egy örökzöld,ráadásul a termése is zöld.Lapos kagyló formáju jó ízű.Nekem most nincs , ami volt elcseréltem más növényért. Phisalis,, Ha jól tudom ez a földicseresznye.Több éven keresztül tartottam, először edényben azután a veteményeskertben. Palántáról mint a paradicsomot úgy ültettem a kertbe.Őszre már értek a termései .Cseresznye nagyságú, sárga finom jóízű különlegesség. Pár éve már nincs. Papaya,, 3 évig kisérleteztem vele , azután föladtam. Annyira melegigényes, hogy azt sehogy se tudtam neki biztosítani. Tavasszal ültettem a 10-20 centis palántákat nagy edénybe az üvegházba.Nyár végére már 2 méteres volt és virágzott sőt a kis gyümölcsök is megjelentek rajta . Azután ugye mindig jött a tél.és vége. Egyébként önporzós volt . Peppino,, Sokan dicsérik , de nekem nem jött be az íze . Fóliasátorba ültettem a palántákat,hogy meghosszabbítsam a tenyészidőt. Hatalmasra nőttek a bokrok, pár darab termés is lett ,de nekem nem ízlett.. Maracuja és fügekaktuszom nem volt. Röviden ennyi . Remélem valamit tudtam segíteni. |
|