Hogy hol is tartanak felekezetek,íme egy nyilatkozatminta:
Elfogadom a ..............Gyülekezet (továbbiakban: A ...... GY) alábbi működési rendjét: A ....GY alapító pásztora: YXY Elfogadom a gyülekezet vezetőségének tekintélyét. Kijelentem, hogy egyetlen más gyülekezetnek sem vagyok tagja, más gyülekezet alkalmait rendszeresen nem látogatom. Kijelentem, hogy a .........GY valamely imacsoportján kívül más imacsoportnak nem vagyok tagja. Kijelentem, hogy a .........GY valamely házicsoportján kívül egyetlen más házicsoportnak sem vagyok tagja. Az Istentiszteletekre lehetőségeim szerint rendszeresen eljárok. Amennyiben prófétai kijelentést kapok, azt minden esetben megvizsgáltatom: - először: a helyi pásztorral és az alapító pásztorral, - másodszor: a gyülekezet további prófétai ajándékkal rendelkező tagjaival, - harmadszor: a gyülekezet bármely tagjával, ha kéri. Kijelentem, hogy a kapott próféciát (bárkire, vagy bármire is vonatkozzon) csak akkor tárom nyilvánosan a gyülekezet elé, hogy ha a fenti ellenőrzések igaznak minősítették és a nyilvánosságra való hozatalra engedélyt kapok. Mindezekkel saját akaratomból vállalom, hogy a szellemvilágból érkező kijelentéseimet az írott Ige tekintélye alá rendelem a gyülekezet védelme érdekében. Adományaimmal támogatom a gyülekezetem munkáját és szolgálatait. Aktívan részt vállalok a gyülekezet szolgálata(i)ban. Még meg nem tért ismerőseimet ebbe a gyülekezetbe hívom. Gyülekezeten belüli szolgálatot csak a gyülekezet vezetőivel való előzetes egyeztetés és jóváhagyás után látok el. Alázattal elfogadom, az ......GY tekintélyi rendjét és a szolgálatokat. Istennek félelmében engedelmeskedem elöljáróimnak, mint aki Jézus Krisztus seregének katonájaként, hűen végzi feladatát a beosztása szerinti rangjában.
A .......GY továbbá kijelenti, hogy az eddig közzétett video-, illetve hanganyagai engedély nélküli másolásához, illetve az azokban foglalt kijelentések továbbtanításához, vagy bármilyen szellemi szolgálatban való felhasználásához nem járul hozzá.