borzassün Creative Commons License 2013.02.20 0 0 8618

Megtaláltam a jelzett törvényt és tüzetesen átolvasgattam és egy szakszótárt is elővettem.

Nos a rendőrbot nem egyenlő a tömegoszlató tompa elnevezésű tárggyal,amit a jelzett közternaplopón már hónapok óta több esetben is láttam személyesen.Viszont azt is láttam, hogy nem a ruházati utasításnak előírt formációjú ruházatban és a kellékekkel felszerelve végzi a feladatát. Ez olyan erkölcsi dolog számomra. Szóval tőllem olyan ne követelőzzön senki semmit,ameddig a maga által önként vállat dolgok szabályait példamnutatóan nem tartja be.

Vissza a törvényre: azt írja, hogy tarthat magánál, de szószerint nem írja, hogy azt alkalmazhatja is. tehát, ha jogilag értelmezzük, akkor azért lehet a közteresnél rendőrségi kényszerítőeszközzel azonos tárgy(gumibot és nem tomfa),hogy az önvédelmét szolgálva visszatartó demonstratív eszköz legyen. A jogkörnyezeti szöveg ezt adja magából és mint tudjuk a jog az egy igen sajátságosan értelmezhető ,de ha akarom sarkosan kimondható zterminológia.

Szóval egy ilyen tárgy csak visszatetszést adhat a polgárokban és amennyiben esetleg balul üt ki a dolog magára a viselőjére is esetleg veszélyt jelenthet.

Bár ha jól meggondolom a Stop Shop biztonsági őrökkel őrzött parkolójában és a lakótelep gyerekek és kutyájukat szaratni lehordó panellakó öreg trottyok között igen faxányos csávónak hathat egy ilyen tma huszár.

Előzmény: gitárnyűvő (8617)