jaja,tudom,csak elszomorító...
lehet,hogy tévedek,de a faktorálás,mint tevékenység pont arról szól,hogy megveszi az adósságokat,kifizeti a másik cégnek a pénzt,amivel tartozol és ő veled állapodik meg.amikor csak kezeli más cég kintlévőségét,az jogilag nem faktorálás.onnan tudom,hogy pont egy olyan cégnél dolgozunk,aminek van faktor része,az a megvásárolt kintlevőségekkel foglalkozik csak,illetve a cégcsoportnak a másik,külön cége az a pénzbeszedés megbízás alapján - az a holding - foglalkozik,ott ha a holding nem tudja a külsős cég megbízásából behajtani a pénzt,akkor vagy átadja a faktornak,aki megveszi,vagy visszaadja a külsős cégnek!pl. díjbeszedő kontra víz/csatorna/kuka.
ott a díjbeszedő holding,csak beszedi a pénzt a szolgáltatóknak jutalék ellenébe ,amit továbbít a közműcégeknek.ha nem tudja beszedni semmilyen módon,akkor kerül át a faktor-nak,akik kötnek egy új megállapodást a tartozásra,ami ugye nem kölcsön- és hitelügyletnek minősűl és a faktor talán nem is pénzintézet jogilag...
értem,amit mondasz és el is fogadom,csak szeretek ilyen eszmefuttatásokat végigvinni :)