1: a nyelvi dolgok miatt vélhetően létezett egy hosszú ideig történő egymás közelében élés mind a törökökkel, mind a finn-ugor népekkel, és inkább elhiszem, hogy az ottani magyarok keveredtek az ált. nem rossz nőnek számítő északi leánykákkal, mint a 35 fölött már bajszos déliekkel.
Egy átlagos magyar ember inkább hasonlyt egy finn vagy egy szláv vagyegy német emberhez, mint egy török, azeri, mongol, stb. emberhez. Sőt, elvileg egy németet/lengyelt, csehet, horvátot ránézésre meg sem lehet k
A turáni testvériség egy ostobaság (érdekes, hogy részben ebben a kérdésben + a pogány vagy keresztény témakörben) milyen jó írást olvastam valahol Lipusz Zsolttól. Asszem mailben kaptam).
Ráadásul ha létezik is ez a testvériség, mégis miért lenen az jó?
Az angolok-németek-hollandok is testvérnépek, senki ne mártott nekik többet mint a testvéreik.
Franciák-spanyolok testvérnépek,több száz évig háborúztak egymással.
Oroszok-lengyelek dettó.
Japán-koreai dettó.
Zsidó-palesztín/arab dettó.
A magyarságnál két ízben irtotta ki az ellen a fél országot. Egyszer a mongolok (nem a tatárok), egyszer a törökök, úgyhogy tojok én a turániakra magasról. Ha rokonok is, inkább letagadom őket, míg a finneket kifejezetten szimpatikus népekne ktartom.
Az, hogy 2000 éve őseink őseinek őseinek ősei honnan jöttek, teljesen irreleváns, főleg, mivel a mai magyarságban alig van valami ezekből a népekből, egy igazi közép-európai nép lettünk. Ha meg nagyon sokáig visszamegyünk, kimutatható, hogy Fekete Pákó a testvérünk, vagy bibliai alapokon mindenki.
Czeizelnek volt egy átfogó Kárpát-medencei kutatása még az rv előtt, ahol kimutatták, hogy a kárpát medencei/monarchiabeli népcsoporto kközül csak kettő olyan van, ahol a népcsoporton belől érdemi számban mutatkoznak bizonyos genetikai megkülönböztető jegyek. A magyarok, szlovákok, csehek, osztrákok, horvátok, svábok esetén lehetetlen valakiről megállapítani a származását - és ez összevág azzal, amit fent írtam.