helloeverybody! Creative Commons License 2013.02.17 0 0 437

Nekem is ajánlgatták az Erste-ben a Jokert, de megmondom őszintén, hogy attól szerintem jobb a Raiffeisen Oxigén hitelkártyája, amit decemberben váltottam. Nyilván az, hog ki milyen hitelkártyát igényel, az alapvetően a vásárlási szokásától függ, de azt gondolom, abban mindannyian egyetértünk, hogy a cél, minél jobban járni anyagilag. A Joker, igaz, hog 4-et visszaad bizonyos üzlettípusokban, de kérdés, hogy azokban az üzletekben milyen gyakorisággal fordul meg az ember, mennyit költ? Számomra minden esetre egyik sem az a hely, ahol napi rendszerességgel vásárolnék, és talán még a benzinkút a legvonzóbb, ha valakinek van kocsija és sokat tankol. Ami viszont az ún. egyéb kategóriát illeti, ami szerintem a legtöbb (számlák fizetése a díjneteen kersztül, napi bevásárlások) csupán 1%-os visszatérítést ér. Ehhez jön még az éves kártyadíj, azaz több mint 3000 Ft, viszont állítólag visszakap az ember 5ezret.

A Raiffeisen kártya ugyanakkor minden vásárlás után jóváírja a 2%-ot, ami szerintem kifizetődőbb, szintén ad 5ezret, amennyiben a kártya kibocsátása utáni 2. hónap végén a vásárlás összege több mint 50ezer, és az első évben nincs kártyadíj. Nem rossz még a Citilife sem, amely az élelmiszer jellegű üzletekben történő vásárlás után ad 3-at függetlenül attól, hogy ott mit veszünk, benzinkútnál 2-t, egyéb kategóriában egyet. Szépséghibája, hogy a visszajáró pénzt (citiforintok) nem írja jóvá mint a Joker vagy az Oxigén, hanem rá kell vezetni a kártyára, s csak bizonyos üzletekben lehet úgymond levásárolni. Másik hátránya, hogy a havi kártyadíj 670 Ft. Új ügyfeleknek viszont most ők is adnak 5ezret.

Előzmény: Merlini (435)