Előre bocsátom semmi érdekem nem fűződik ahhoz, hogy "védjem" őket. Érdekes amiket írtok, valószínűleg nagyon szerencsés vagyok, mert sose találkoztam olyan negatívumokkal amiket felsoroltatok. 12 éve utazunk velük, közben más irodával is kiruccantunk, van egy kevés összehasonlítási alapom.
Nos az idegenvezetők, helyi képviselők tény, hogy nem egyformák. Volt köztük szolgálatkész, kedves és volt, aki csak elvégezte a munkáját. De minden alkalommal vártak bennünket és hazafele is ott voltak a reptéren. Sose volt vacak buszunk, pedig finnyás és hisztis vagyok, én lennék az első, aki megjegyzi. A fakultatív programok biztos, hogy drágák, ellenben nekem fontos, hogy magyarul halljam, sajnos a nyelvtudásom finoman szólva is szegényes, a férjemé nulla. Nálunk mindig összejött a minimum létszám, mindig elindult a kirándulás. Autót bérelni pedig azért nem szeretünk, mert a férjem munkájához hozzátartozik a napi vezetés, legalább a nyaralás alatt ne kelljen.
El kellene néha menni más irodával is. Nevén nevezve az Unitravellel mentünk Párizsba városlátogatásra, az idegenvezető nulla volt és amikor a hotel szobát megláttuk kínunkban röhögtünk. Persze, hogy nem ezt igérték. És 3 éve amikor Máltán voltunk a Neckermann felhívott előző este, hogy 5 órával később indul a gép, az Unitravel utasainak viszont nem szólt, ott ültek plusz 5 órát a reptéren egy szendvics társaságában.
Az Ibusz árai pedig drágábbak, pár éve ugyanazt a szállodát, ugyan abban az időben, ugyan olyan ellátással megnéztem az Ibusznál és pont 20 ezerrel kínálta drágábban. Megjegyzem névtelen, ismeretlen irodával nem utazok, magánúton pedig nem tudok szervezkedni, mert nem beszélek nyelveket. Egyébként pedig ki kell használni az engedményeket, rendszeresen januárban már befizetjük az augusztusi útjainkat.
A TUI-val is utaztunk egyszer, nem volt semmi baj, de bizony ők is ránk sóztak az euró változása miatt 30 ezret utazás előtt pár héttel. Nem esett jól:-((
Hogy említsek egy negatívumot...Cipruson voltunk egy szállodában, ami bár 4 csillagos volt, de jó ha elérte a 3 csillagot, rettenetesen lelakott volt a szoba. A következő évben ki is került a kínálatukból.