Nekem volt egy kicsit kopott, de ennek ellenere a fenymeröje jol müködött.
Ha nem müködik jol, hanem kicsit tulexponal, akkor sincs semmi gond, mert a fenyerzekenyseg-skalaval tudsz kompenzalni miutan kiismerted az elsö tekerccsel.
Elönyei: gyorsfelhuzokar; automata (nagyon fontos! az exponalokart az elsö milimetereken LASSAN lenyomni es erezhetö ellennyomas utan exponal, csak mert az elsö fazisban müködteti a mechanikus fenymeröt); 52mm szürömeret ami korrekciomentes mert a szelenek a szürö mögött vannak,;nem kell elem; massziv ezert hosszu idöknel, ha jol tartod nem mozdul be.
Hatranyai: massziv, majdnem fel kilo; a keresö tenyleg nem szenzacios, de meg lehet szokni, pl.: nagyon sötet vagy nagyon vilagos kepnel a mutatot alig latni, de vegülis csak informacios jellege van/ a B idö csak letamasztva hasznalhato, vagy atombiztos allvanyon, mert nincs kioldozsinorcsatlakozas (ugy emlekszem).
A lencseje szerintem jo szinvisszaadasu, közelebbi (kb.: 5-7m) tavokra teljes nyilassal is nagyon eles. Egyszer koncertet fenykepeztem vele (leghosszabb zaridö 1/30, 800as portraval) nagyon jok lettek, de ezeket meg nem digitalizaltam ezert nem tudok mutatni.
Nagyobb tavokra mar csak lerekeszelve igazan eles ugy vettem eszre.
Mindenkeppen ajanlom kiprobalni, mert 2000Ft körül mozog az ara, es ha kifogsz egy jo peldanyt nem hagy cserben. Ha megis akinek egy pici müszaki erzeke es ismerete van meg tudja javitani, egyszerü technika.
A szürökkel es filmekkel varialva jo jatekszer :)