_smasszer_ Creative Commons License 2013.02.12 0 0 12313

egy fontos dolog: nem kerestem rá, de úgy tudom törvényben van, hogy köteles vagy zárni az ingatlanodon a kaput úgy, hogy ne tudjanak csak egyszerűen besétálni, mert akkor te is támadható leszel jogilag. illetve élet kioltására alkalmas eszközöket nem szabad beépíteni, továbbá a testi épséget veszélyeztetőkre is táblával fel kell hívni a figyelmet. tehát villanypásztor sajnos kizárva, és a kerítés mögé 2-3 méteres gyepszőnyeggel leterített karókkal tűzdelt árok sem megengedett:-) párna alá egy 18 milis gumilövedékes viszont jó dolog.

egyébként a passzív infrát is kijátszák ha akarják. látni a tv-ben eleget, hogy vidéken milyen szar a helyzet, hogy pár száz ft-ért már ölnek. nekem a texasi törvények tetszenek: ha belépett a telkedre az engedélyed nélkül, akkor lőjj a lábába (persze hogy a sötétben megbotlott közben és a fejébe kapja), és utána kell tárcsázni a 911-et. nem hiába a kerítés nélküli utcákban, ahol max. egy kis sövény van, ott is ha a szomszéd kölök átrúgja a labdát akkor nem átszalad érte hozzád, hanem körbe megy, becsenget és visszakéri.

mondjuk a pár száz ft-os bűnözők éppenséggel a kevésbé kvalifikált faj egyedei, őket elijesztheti egy plafonra rakható auchanos "vagyonvédelmi központ", amin látják villogni a piros LED-et...