bépé80 Creative Commons License 2013.02.11 0 0 26

Sziasztok!  

Szerintetek mitől fordulhat elő, hogy a vezérelt áram-fogyasztásom majdnem ugyanannyi, mint a nappali? Az a helyzet, hogy második éve kapok olyan áramdíj-összesítő számlát, amitől az idegösszeomlás kerülget… Tavaly még valahogy sikerült kikuporgatnom, de ettől most megijedtem. A számla szerint 137%-kal nőtt a fogyasztásom az előző évihez képest, ami már akkor is százezres ráfizetést jelentett! Ami nekem gyanús az, a vezérelt óra.

Konkrétan: péntek-vasárnap közötti időszakra a nappali óra összesen 22 kWh-t, a vezérelt pedig 19-et mutatott. Szerintem az éjszakai rettentően sok?! Főleg, hogy tudtommal csak a villanybojler (Hajdu Z120EK) megy róla.

Egyébként az normális, hogy a bojler - akárhányszor bekapcsolom -  nappal is tekeri az órát? A vezérelt áramnak nem az a lényege, hogy csak időszakosan adja a szolgáltató? Ez pedig a nap bármelyik szakában elindítható!

Tudnátok – akár csak ötletek szintjén is – segíteni, hogy egyáltalán mi okozhatja ezt az irreálisan hatalmas éjszakai áram-fogyasztást?