VEE Creative Commons License 2013.02.09 0 0 2206

Úgy tudom, hogy háziorvost bárhol választhatsz, de azért célszerű látótávolságban rendelnie, mert nálunk például kimegy a fekvőbetegekhez a háziorvos, vérvételre pedig az asszisztens. Sőt, a járóképesektől is leveszik a rendelőben a laborvért, és így nekik nem kell a távoli szakrendelőben csaknem egy órát várakozniuk. A levett vért dobozba rakják és valaki elviszi a szakrendelő laborjába. (Kedd és csütörtök délelőtt általában valakinek érezhetem magam.)

Az új orvos választásánál érdemes azt is megnézni, hogy melyiküknek hány kartonja van, azaz kinél vannak többen a rendelés idején. A kevés várakozó egyáltalán nem jelenti azt, hogy ő nem jó orvos és nem népszerű, ugyanis például nálunk azért van fele annyi beteg a fiatal és tehetséges orvosnőnél, mert valamelyik elődje hosszan beteg volt és akkor sokan kényszerűségből átmentek a másik orvoshoz, azután ottragadtak és azóta ott tumultus van.

Itt muszáj vagyok idézni egy közelmúltbeli bírósági tárgyalást, ahol egy 80 éves korában elhunyt beteg háziorvosa tanúként azt mondta a bíróságon, hogy a beteg utolsó évében a telefonon bemondott gyógyszereket felírta és a recepteket bedobta a beteg postaládájába. A kérdésre, hogy akkor nem is látta, hogy a betege csomagolópapírra fektetett rongyokon feküdt, azt mondta, hogy ő 18 év alatt sohasem járt e beteg lakásában, mert ahová nem hívják, oda ő nem megy...

Előzmény: Goldman Emma (2199)