Annak idején volt egy 6-os busz a Vincellér - Derék - Sámsoni út útvonalon, meg egy 19-es a Derék utca - Vincellér utca - Attila tér útvonalon.
Ezt tudom, jól emléxem mindkettőre. :) Annak idején valamlyik VÖV-MAN volt a törzskocsi 19-esen, anyámmal gyakran azzal mentünk ki a Tóciba. A 6-ossal is sokat mentünk.
Ezt a két viszonylatot úgy vonták össze, hogy az oda-vissza útvonal nem azonos, oda irányban a Piac utca marad ki, visszafelé pedig a Buszállomás.
Erre viszont már nem emléxem pontosan, hogy volt, és most nincs kéznél régi térkép. Az egyik viszonylat ment mindkét irányban a Széchenyin, a másik meg a Miklós utcában, és ilyen gagyin vonták össze később? Vagy hogy?
erre született a 27-esnek nevezett félmegoldás
Én úgy tudom, hogy a 27-es a 4A megnyitásával egyidőben rövidült le a Bajcsy sarokig. Aztán a Kossuth tér átalakításakor még variáltak rajta egyet, és csak utána került át a Hatvan utca - Piac utca - Széchenyi utca hurokból a megszüntetéskori útvonalára. a 6-ost meg a 19-est meg csak ezután (kb.2001-2002 környékén) vonták össze.