Ó, hát ne pironkodj!
Azt olvas az ember, amit a hangulata kíván. Szerintem azért (is) olvasunk kevesebbet papírról, mert sokkal zaklatottabbak a mindennapok, csak egy apró példa, hogy évenként kalkulálgatni kell, hogy melyik biztosítót válasszuk, vagy a telefonelőfizetés és csomagdíj verzióit, változásait ne is említsem. Ezek az aprólékok persze. Anno jóval kevesebb energiát kellett fordítani az ügymenetekre, sokkal lassabban változtak a feltételek. Nyugisabb volt az élet, lazán, lelkiismeretfurdalás nélkül le lehetett ülni egy könyvvel. Ma úgy érzem, mintha mindig lemaradnék valamiről, és ha nem figyelem a sűrű változásokat, könnyen pórul járhatok. Az szinte külön öröm, hogy autóval már nem kell foglalkoznom :)
Nálam este jön a papír. Hangulattól is függ, hogy mikor mit. Nemrég én is krimiket olvastam. Olyan bevált, sokszor olvasottakat :)
A választható készlet kéznyújtásnyira kínálja magát. Amikor már túl nagy a kupac a nyitott, könyvjelzőzött könyvekből, rendet rakok, mennek vissza a könyvespolcra.
Sőt, van egy adag régi IPM magazin. Azokból is előhúzok néha egyet-egyet, ha csak gondűző jöhet szóba.
Sajnos a régi, teljesen "belefeledkezem, végigolvasom" már nem megy, talán a gondtalanabb ifúkor sajátja ez.