borzassün Creative Commons License 2013.02.06 0 0 8609

nem tudtam eldönteni hova írjam gondolataimat és végül is arra jutottam, hogy mégis csak ide illik.

Mi nap a Stop Shop területén a MD étterem előtt baktattam és érdekes dolog csapta meg tekintetetm világát. Nos a 02519 azonosító számú jelvénnyel ellátott közterület felügyelő úr. Hogy miért is. Nos egy akkora rendőrségi tömegoszlató tomfa lógott az oldalán, hogy majd a bokáját verdeste, melette társa már nem volt ennyire felszerelve, sőtt azon még azonosító jelvény sem volt és erősítette kettejüket egy rohamruhába öltözött vékonypénzű rendőrfiúcska,aki éppen elvolt merűlve irományai böngészésével.

érdekes jelenségként rögzítettem magamban.

Ezt azért is írom le,mert biza már több esetben futottam össze ezen intézmény területén-ahol megjegyzem biztonsági őrszemélyzet is felügyeli a rendet,vagy legalább is kellene hogy felügyelje- ezen személyzettel, azonban prominens helyeken,ahol mondjuk szelektív hulladékgyűjtők ellenőrzése, vagy a járdák tisztaságának csúszásmentességének állapota ellenőrzése,esetleg mondjuk szabálytalan közterületen végzett autószétszerelés, engedély nélküli autófényezés, vagy a már sokak által korábban emlegetett szemét kirakás stb. ellenőrzése,felderítése még soha ilyen felállásban gyalogosan nem láttam.

Vettem a fáradtságot és előkerestem a közterületfelügyelőkre vonatkozó törvényt, illetve a formaruházatuk viselésére vonatkozó szabályt. Nos van törvény és van BM rendelet. Sajnálni való, hogy amikor egy ilyen közös tevékenységet ellátő grupp kimegy, akkor legalább a rendőr vezetője nem nézi őket végig, hogy ne nevetséges bohócokként posztoljanak a tudatlan polgárok előtt, hanem mutassák azt, hogy ők az előírások betartatói és az előírások betartásában maguk jó példával eleőljárva mutatják a követendő magatartást.

Nem csak törvények kellene mögéjük, hanem az is, hogy aki azt alkalmazza mennyire veszi az alkalmazást komolyan.

Aztán eszembe jutott, hogy ja hát a köztereseknek a vezetője sem egy közteres szakmai zsenát, hisz az a szocpolról átejtőernyőzőtt dr. előjelű ketteske  már. Így aztán nem is csoda,hogy milyen minőségű a munkája a talicskahuszároknak.