sappeni Creative Commons License 2013.02.05 0 0 1533

Figyelj, szerintem azért rettegni nem kell tőle. Ha magányos darázs, akkor lehet, hogy kis sárgubókat épített valahová, de nekem ez még nagyon korainak tűnik, ezért is várok valami szakértőt.
A darázs sem támad, ha nem te támadod őt... (kivéve ha a társas darazsaknál a lakásuk környékén "ólálkodsz" :) )
Nekem német darázs (amelyik társas, és bizony, vészhelyzetben ügön támadékony) volt többször a tenyeremen, és egyszer sem csípett még meg.
Persze nem mondom, hogy csináld ezt, félre ne érts, de azért nem kell rettegni tőlük, ők biztosan nem fogják keresni a bajt, és nem mennek neked.

Ő ugyanúgy védi a saját lakását, életét, utódokat, ahogy te a tiédet :)
A darazsak egyébként kártevők hernyóit, lárváit (is) gyűjtik.

Nagyon sokan mozognak a lakásban, hogy ennyire tartasz tőlük? Hányat láttál eddig? Milyen rendszerességgel?

Ha sokan vannak lakáson belül, az lehet, nem jó jel (mármint neked, ha nem szereted a társaságukat, illetve allergiásak vagytok rá, ez elég érv még nekem is).

A padlás is remek építkezőhely nekik.

Ott a kábeleknél, ahol írtad, a kivezetőket nem lehet úgy leszűkíteni, hogy ne férjen ki semmi és senki? (a kábeleken kívül :) )
Akkor majd szépen mennek ki a szabadba a fenti réseken keresztül, és nem zavarjátok egymás életterét.

Ahogy kapok valami választ a darazsasoktól, szólok.

Előzmény: nor78 (1532)