nor78 Creative Commons License 2013.02.04 0 0 1529

Sziasztok!

A segítségetek kérem a képen látható rovar meghatározásához. Egy-egy ilyen példány felbukkan a lakásban, általában este, amikor a tévé megy és ég a kislámpa (ezek környékén lehet látni). Nagyon hasonlít a darázshoz, de a potrohán a sárga csíkok nem olyan szabdaltak, mint egy darázsé. Ma is találtam egyet, de reggel és ez az egyed már 1,5-szer nagyobb volt, mint a mi a képen látható és sokkal gyorsabb is volt. A kérdés főleg az, hogy mi ez és ártalmas-e. A gond, hogy a kisfiam még csak 17 hónapos és én is allergiás vagyok a csípésre, tehát nem hiányzik ez a rovar az életünkben. Lehet, hogy a padlásról jönnek le a tv és internet kábeleken keresztül. Nem vagyok nyugott miatta. Félek elaludni is mert mi van ha több is van belőle és éjszaka megcsípnek bennünket. A darázs télen nem pusztul el? Létezik, hogy a lakásban félszkelt be valahoza, pl. a falba, ami lyukacsos téglából van rakva, vagy a beépített szekrény és a fal közé, vagy a gipszkarton és a plafon közé. A segítségetek, ötleteik nagyon jól jönne. Előre is köszönöm, ha válaszoltok.