Törölt nick Creative Commons License 2013.02.03 0 0 3528

Ok. Kezdem azokkal, amikkel "vért izzadtam" :)

1. Berepülő lunda. Kb. 2 órám keresztül egyetlenegyszer sem tudta megfogni az AF az érkező madarakat, pedig jöttek szép számban. Addigra pont le is szakadt a karom a 300 f2.8 alatt, így szépen letettem a gépet és gyönyörködtem. És megnéztem a profi gépek kijelzőin, hogy milyen szép képeket lehet róla csinálni. Igen, frusztrált a helyzet :) Nem, az MF nem segített volna. Mondogattam azt a varázsszót is, amit angolul MF-nek rövidítenek, de az sem segített.

2. Halászó sas. Itt aztán mindenre szeretett volna fókuszálni a D7000, csak a madárra nem. Főleg ebben az ellenfényes szituban. A fénymérés pedig teljesen kapitulált, de az M módban legalább megkerülhető volt. Ugyanez a kép elkészült mellettem egy D4-gyel is. Jobb lett az enyémnél, minden téren.

3. Ugró mókus. A kép szélein lévő ágak közti távot úgy tűnik, 0.15 mp-nél rövidebb idő alatt teszi meg a mókus, mert 6 FPS-en egyszer sem tudtam olyan sorozatot lőni, amin a levegőben van a mókus. Egyik képen a hátsó lába még az ágon, következőn már beérkezett az elsőre. 8-10 FPS vázakon megvolt a levegőben is. Egy idő után ráálltam arra, hogy csak egyet exponálok, amikor ugrik, bele a 0.15mp közepébe :) Így lett pár ilyen kép. De csak azért, mert volt rá lehetőség. Ha csak egyszer jön a mókus, D7000-rel nincs légifelvétel.

Most legyen kettő, amit a D3s röhögve elkészített, miközben a többiek izzadtak vért.

1. A fára mászó hiúz. Jópáran ott voltunk, alig lehetett letenni az állványokat egymás mellé. Pár mp volt az egész akció. A D3s sorozatában több éles kocka is lett, a többieknek nem jött össze. Nem azért, mert én ügyesebb lettem volna náluk, hanem a váz miatt.

2. A vidra. Fürge kis állat, jön-megy, lebukik-felbukkan. D3s-sel már a fél kártyát telelőttem vele. Amatőr vázakkal küzdöttek. Gondoltam, felteszem kicsit a D7000-et, legyen pár szűkebb képem. AF-nek annyi, de ha néha véletlenül rá is fogott, akkor sem volt elég záridőm az éles képhez.

De legyen valami hétköznapibb is... ma kiültem az etetőre és ezt láttam a keresőben:

Elég gyakran látok ilyet. Ilyenkor mindig örülnék egy profi váznak.

Előzmény: Alpha Lyrae (3510)