cucurbia Creative Commons License 2013.02.03 0 0 7026

Kivánságom több is van bár most csinján bánok vele,mert valami üvegházi probléma miatt a növények egy része pusztul vagy ha nem pusztul akkor senyved,de remélem a nyáron valahogy megoldom.

kilométeres listám lehetne,pl.szerecsendio(mindkét ivaru),mivel a csemetéim eddig mindig kimentek a magokbol pedig a friss sem kellt egy év alatt melegtalpon sem(igaz éppen a mult héten olvastam egy füszernövénytermesztési kisokosban,hogy a mag ,ha a leszedés után 5 nappal nincs elvetve,akkor a csiraképessége 3-4 %-ra csökken igy nem is csodálom.

Bors(termő),

Mucuna bennetti(ez egy trupusi futo,de mivel lágyszáru,eddig postán mindig csak megholtakat kaptam)

Szegfűszeg(mivel a magoncom kipusztult két év senyvedés után)

Kenyérfa(Artocarpus altilis),szintugy kiment a nagy  példányom, amit magot eddig kaptam az nem kellt,vagy dzsekfruit lett.((

Mangosztán(lehetőleg oltott),mivel a magonc csak 10-15 év mulva terem mig az oltott 4-5 év mulva már(oltottam sajna szintén kiment 3 éve)

Amherstia nobilis(egy DK-Ázsiai fa),sajna csak aranyárban lenne,tavaly meg amit kaptam malájbol már kiszáradva érkezett meg.

És talán egy méretes fél méternél nagyobb Asimira trilobát is elfogadnék,de 2-3 at mert magában nehezen terem(magok nem kellnek még hideghatásra sem, a vett,kaphato kis 20-30 centis palántálk meg eddig egyik telet sem élték tul)

Zamia pseudoparadica(ez egy fán élő cikászféle,magja aranyárban)

Johannesteismannia magnifica(eddig sosem kelltek ki a magok,ez egy ázsiai pálmaféle)

Na nem sorolom......és mi van a fahéjfélékkel,??????

Előzmény: oleg14 (7018)