SaGa
2013.02.01
|
|
0 0
12184
|
Én sem, de gyanítom egy ilyen projektben már a tervezési időszakban illene darabra tudni, hogy mennyi az annyi és minimum 10 cm pontossággal azt is, hogy hova kerül. Ez utóbbiban lehet némi mozgás, mert a többi, korábban lefektetet vezeték pontos helye nem igazán ismert és ha egy ilyen akna tervezett helyén egy víz-vagy gázvezeték van keresztben, akkor kicsit odébb kell tenni. De ettől a darabszám még nem változik. A saját, belső (házon belüli) csatornámat én is úgy terveztem, hogy szépen kimértem, ide könyök, oda tisztítóidom, ide ív, amoda rögzítőbilincs, és megvettem mindent, néhány kényesebb elemből meg még egyet hátha törik szerelés közben. A nagyberuházást is illenék úgy tervezni, hogy a törékeny darabokból (a betonakna ilyen), minimum 5%-kal többet kellene megrendelné még a kezdés elején, nem utólag ide-oda pakolgatni a már lerakottakat. A felbontás, kiemelés, utólagos pótlás mindenképp sérüléssel, szivárgási hely beinjektálással jár. A pvc csöveket egymásba lehet tologatni, de ahhoz legalább az egyik végének szabadon kell lennie, itt meg mindkét vég a földben rögzítve van. Bár lehet, hogy létezik "teleszkópos" elem...
A lerakó brigád itt nálunk olyan cég volt, akik ténylegesen értenek a csatornaépítéshez, azaz ha leraktak 5 darabot, akkor azt oda be is tervezte valaki. |
Előzmény: riminyák (12180)
|
|