Olyat láttam ma, hogy csak néztem...
Dél körül a 3-ason trolipótló járt. Nem arról volt szó, hogy csak hétvégén, meg 6 után van pótlás? Ennyire csehül állnak a kedvenc párosaink, hogy így próbálják még inkább leamortizálni azt a kevés megbecsülést, amit városunk tömegközlekedő polgárai táplálnak irántuk?
Ha igen, akkor van egy korszakalkotó ötletem!
Felejtsük el ezt az egész troliközlekedést, így könnyebb lenne megszervezni, hogy mikor kell egyáltalán kiállni velük a garázsból. Minek ide troli, hogy N.A is megmondta valamelyik nap, hogy az itk nyugodtan viheti a buszait Pestre, hisz a 140-ből van jópár, ami áll a garázsban.
Ha folyamatos lenne a pótlás, akkor nem kellene a garázsban állniuk ezeknek a remek autóbuszoknak, hanem róhatnák a köröket a 2,3,4 vonalakon. Mennyivel jobb business lenne, nem igaz? Így végre a vezetékből le lehetne kapcsolni az áramot, az a rengeteg veszteség is megszűnne, ami így keletkezik.
Sőt! Ez az egész felsővezeték rendszer olyan illúzió- és városkép romboló, bízzuk rá a bodzagyűjtő recycling matadorokra, éjszakánként úgy eltűntetik a városból, hogy nyoma se marad! Szóval ez is megoldva! Mi maradt még?
Maradtak még a járművek. Természetesen erre is van egy remek ötletem! Ha az itk képes volt 300milliót adni pár ZiU-ért, meg Bengáliért, akkor pár 10milliót csak megérne nekik az összes troli, nem igaz? A dkv is jól járna, mert nem kell tárolni őket, az itk is jól járna, mert pesten úgyis trolihiány van, vihetnék oda egyből. Még talán a dkv-itk barátság is helyre állna ekkora bombaüzlet hírére!
Sőt, a pestiek se győznének hálálkodni ennek a remek városnak, és társaságnak, hogy milyen nagylelkűen kisegítette őket!
Kihagytam még valamit? Ja persze. Az utasok. Velük úgyse kell foglalkozni, a lényeg az, hogy csengessék ki a sok-sok lóvét a pénztárba minden hónapban. Nem fér fel a buszra? Kit érdekel, gyalogoljon, az úgyis egészségesebb!
Mielőtt valaki felkapná a vizet eme kis eszmefuttatásomra, szeretném megjegyezni, hogy csak irónia volt! De az ötlet jogdíjas, ha a dkv megvalósítja, akkor tartani fogom a markom!