ateszm
2013.01.27
|
|
0 0
2347
|
Szia. Én első körben a kandalló előtti páratartalmat mérném meg. A megfelelő páratartalom 40-60% között a jó. Ha e felett vagy alatt van,az nem egészséges. Mi panellakásban lakunk,ahol 90%felett volt a páratartalom,fűtési szezonban.Durván penészesek voltak a sarkok,és olyan nyirkos párás volt minden.A ruha majd egy hét alatt szárat,ablakokon csurgott a víz belülről. A páramentesítő beszerzése után 50%-os értékre állítva teszi a dolgát naponta 4liter vizet nyerve ki a levegőből. Legtöbbet a gyerekszobában van,amikor mosási idő van,akkor viszont áttesszük 1-2 napra abba a szobába ahol szárítjuk a ruhákat. Csináltam egy tesztet,egy hét használat után körberaktam a lakásban,minden szobában. 2óra működés után átpakolgattam minden szobába kivétel nélkül. Meglepetésre pár % eltérés volt az eredmény. Tehát kérdésedre a válasz,ha egy a légtér,és megfelelő szellőztetés biztosított,elegendő egy készüléket vásárolni.Itt azért szükséges az,hogy a természetes légáramlat meglegyen.Sarkok ne legyenek bepakolva.Bútorok ne legyenek koppanásig a falnak tolva.A kandalló páramentesítő hatását sajnos nem ismerem panellakás lévén.De viszont ha most nagy a gáz,értem itt azt,hogy 70-80%os most a páratartalom,akkor mindenképpen érdemes beruházni.Esetleg kis veszteséggel később eladni,ha már nem kell. Remélem tudtam segíteni.
Üdvözlettel :ateszm |
Előzmény: Danecay (2346)
|
|