Törölt nick Creative Commons License 2013.01.26 0 0 3180

Azt mondta, madárfotóknál az élessége messze elmaradt attól, amit várt volna tőle (portréra imádta egyébként). D700-at használt előtte és azóta is, a D800E-től megvált.
Az életlenség elvileg nem az objektíveken múlt (70-200, 4/300). Persze egyértelmű, hogy azonos szenzorméret esetén sokkal könnyebb 12MP-en éles képet lőni, mint 36-on, főleg telével, izgő-mozgó madár esetén.

Nekem most D7000-em van, ami a D800-zal azonos pixelsűrűségű, tehát elvileg ha ezzel tudok éles képet fotózni, a D800-zal is sikerülne. Viszont mindenképp a D800 ellen szól a lassú sorozat és a gyorsan megtelő buffer.

Igazság szerint csak azért gondolkodtam el a D800E-n, mert adódott egy viszonylag jó ajánlat és gondoltam, teszek egy kis kitérőt, ha már a Nikon ennyire nem siet a D400 bejelentésével - egyébként a szorzótényező elvesztése miatt nagyon nem szívesen váltanék FF-re :)

OFF

Na meg arra is kíváncsi lettem volna, hogy azonos pixelsűrűség mellett tényleg több, mint kétszer magasabb ISO értéken tud-e azonos zajszintet produkálni? Mert ha igen, akkor a jelenlegi DX vázak valószínűleg szándékosan vannak S/N terén "lebutítva" az FF-hez képest, nem technológiai korlátok miatt...

OFF VÉGE

Előzmény: czy (3177)