Goldman Emma Creative Commons License 2013.01.26 0 0 1906

Más.

Abban a pompás helyzetben vagyok, hogy ebben az évben lejár a személyim, a jogosítványom és az útlevelem is. Az ügyfélvonal folytonosan irkálja a leveleket, hogy mit mikor kell megújítani. Na, ma elnéztem a kerületi honlapra, hogy időpontot foglaljak, az továbblökött a Magyarország.-ra, ahol megtudtam, hogy a kerületemben egy szimpla személyi hosszabbításhoz legközelebb február 14-én dél és kettő között kaphatok időpontot. Ebben a kétórás intervallumban. Magyarán, ha odamegyek bármikor, és ne adj isten kell várnom két órát, ugyanott tartok.

Ennek az ellenpontja, hogy a kerületi lap hónapok óta harsogja: a parkolási matricát úgy lehet megkapni, hogy az ember kap a postaládájába egy papírt, azt kitölti, beballag az ügyfélszolgálatra, postán kiküldenek egy csekket, azt feladja a postán, majd tértivevénnyel küldik a matricát, amiért újra csak elmegy a postára. Miután már papírt sem kaptam, némi agyvérzés kíséretében nekiálltam levelezni az ügyfélszolgálattal, mire kiderült, hogy ja, egyébként lehet úgy is, hogy bemész, leülsz, fizetsz, aláírsz, megkapod, megköszönöd, hazamész. Négy percig tartott. A végén megkérdeztem az ügyintéző hölgyet, hogy ezt vajon miért nem árulják el az embereknek, hiszen hét-nyolc éve, amikor még jóval kevesebb polgárnak volt internete, itt már pompásan működött a netes időpontfoglalás, és a honlap egy rejtett sarkából kiderül, hogy most is van, de senki, írd és mondd senki nem veszi igénybe, hisz nem tud róla. Mire jelentőségteljesen csak annyit mondott, hogy "higgye el, nem mi hoztuk ezt a döntést". Mi a túró ez szerintetek? Így szponzorálja kerületem a postát?!