Szénkefét szaros hozzá szerezni. Én annó a Vaterán vettem egy párat egész jutányos áron. Legalább nem nekem kellett utánajárni. Egész passzos, jól használhatónak tűnik. Megnézhetem a méreteit. Ha egy - elvileg - ma is gyártott kefének kérdez utána az ember, jobbak az esélyei, mint táblázatokból keresgélni a méreteket egy kopott eredeti alapján.
Na, ha már itt járok. Van egy PéVé készletem, egész pofás, de sajnos Pannonia sínekkel. A mozdony a szokásos Előre-Protobocó-Pv1, hosszú kapaszkodókkal, fel nem nyíló áramszedőkkel és sötétbarna keréktárcsákkal. Ez melyik szériába illik? Sajnos nem üzemképes, sokáig hiányzott az irányváltója, csak ki volt patkolva egy irányba, aztán nagy nehezen szereztem egyet, de az se teljes, szóval bajos. Az izzói is rottyra mentek, próbálkoztam korábban a pótlásukkal, még nem tettem le róla.
A tünetei a következők: amikor ráadom a tápfeszt, rándul egyet és beáll. Irányváltáskor ugyanez. Mechanikai hibát kizártam, egészen biztos, hogy elektromos jellegű problémával állok szemben. Találkoztatok már ilyennel?