józsika1986
2013.01.18
|
|
0 0
5918
|
Na tervem van dögivel, ilyesmin és hasonlókon töröm a fejemet állandóan:)
egy ma délutáni röpke összeállitásom kivitelezés mondjuk bonyolultabb mint a képen de szerintem ez sem rossz 5let:)
Nos ez annyibol állna,hogy:
(hátulrol előre felé)
Rasant 1:6 lassítók
zsiga diffivel összeházasitva asszem 1:4
előtte pedig 1.1Trabi váltó belseje diffi nélkül:)
na a véglehajtások kivételével
a diffit és a váltót beépiteni egy h/sz/m:650-700/200/200mm kazánlemezböl összehegesztett dobozba,csapágyazva ami egyben egy önhördó,masszív szerkezet lenne,a véglehajtásokat belülröl csavarozva:)
és az egész hajtómű motor nélkül(8-10 lóerőben gondolkodok evvel közvetlen kupplungon keresztül meghajtani a TR1.1 váltót)
70cm lenne ,jó kiindulási alap 1-és 2 tengelyes trakihoz:)
mert ha elejére és hátuljára egy egy vonófej hegesztve van a hátuljára még ráadásul 3 pont kiépítés,akkor ha 1 tengelyes traki: a 3 pont helyére a "szarv csapokkal " a vonólapra értelemszerűen a pótkocsi
ha 2 tengelyes : akkor pedig az elejéhez csinálni egy "kis 3szög alvázat 2 kerékkel kormányszerkezettel amin kormánymű,tolórúd stb... megvan :) és az első vonófejjel egy csappal összeakasztani a tolórudat pedig a voólap mellé oldalra valahová szintén két fül közé egy csappal:) tehát igy, hogyfogalmazzam kapnék egy univerzális, egy és kéttengelyes törzscsuklós hátsóhajtásos kistraktort:)
amivel közúton lehet közlekedni ,és a pótkocsin elfér az "átalakító:)))
a terv szerinti szélessége a gépnek (rögtönzött méretek ami változhat és érzéseim szerint fog is: nyomtáv: 65-100cm közt valahol a hossza 2 tengelyesként: 150 cm-be belefér egytengelyesként ugye 70cm+szarva:)
Az áttételezés ha jók a számitásaim akkor a nyelestengelyhez viszonyítva 1:10? mert akkor pl 2000/min motorfordulatnál,13"-os 55cm átmérőjű "közuti" kerekekkel:) 1.seb-fok.ban. 3,1km/h 4.fokban12-15km/h környéke? ha jó nem pont a 4x-ese az 1. fokozathoz képest az áttétel csak megközelítőleg Tehát kis kerti traktor kategóriában több célú kis gép lenne:) ha kihajtások is lehetnek de hát ugye annak is csak a fantázia szabhat határt:) (unalmamban a rendeltetése szerint "iskolai gyalupadon" állitottam össze:)
Elnézést ha esetlegesen zavarna valakit a tervem de ha én nem tudom megépiteni,vagy csak majd valamikor, legalább megosztom addigis :)
Ha eszembe jut valami hasonló érdekesség jelzem:)
(Az 1. és a 3.képen a motorelrendezés is látszik tehát fantázia szabhat határt :))

|
|