Logitor Wiscum
2013.01.18
|
|
0 0
3656
|
Találtam egy rendkívül alaposan összeszedett bővebb gyűjteményt az eredeti és új könyvek közti ellentétekről, néhol megoldási próbálkozásokkal együtt. De így együtt olvasni őket... rettentően sok hibát bizonyít. Most már kezd engem is idegesíteni (a végén még megtérek :) ).
http://www.jacurutu.com/viewtopic.php?f=13&t=1538
Az évszámpontatlanságok, vagy másféle értelmezések egy része még talán belefér. De például a navigátorok kifejlődése (az eredeti Dűnében nem csak hogy másképp képzelte el Frank Herbert, de a szinte evolúciós szinten külön váló, különleges körülmények hatására mutálódó alfaj sokkal sokkal hietőbb/észszerűbb is, mint a hétköznapi emberből csupán évek alatt átváltozó navigátor). Persze van még jópár hasonlóan kacifántos dolog, de nálam ez ütött a legnagyobbat.
Illetve egy kérdésem is lenne mert egy dolgot meg én vettem észre a Dűne szeleiben és nem szerepelt a linkelt oldalon: a könyv szerint egy Bene Gesserit nővérnek helyzetjelző chipet ültetnek a nyakába (míg öntudatlan) amit később kiszúrnak és eltávolítanak. A kérdésem a következő: én gondolom rosszul, vagy jól emlékszem, hogy egy BG abszolút kontrollal rendelkezik a teste minden porcikája felett? Ergo én kizártnak tartom, hogy bármi is a észrevétlenül maradjon elrejtve a saját testében.
|
|