atty707 Creative Commons License 2013.01.17 0 0 5762

A Hatvan utca nem olyan őrületesen hosszú, hogy ne lehetne végiggyalogolni a Piac utcáig.

Tényleg? Akkor ugyebár a Böszörményi út se olyan hosszú, minek rajta tömegközlekedés? Sőt? Egész Debrecen egy kis p*csányi város (New York, Tokio-hoz képest), minek bele tömegközlekedés?

Tudod milyen kellemes 4 gerincsérvvel, vagy bottal gyalogolni 10m-t is, miközben ott a bérleted a táskádban? Normál tempóban 10-12 perc. (Tudom, mert évekig sétáltam fel a Segner tértől a mostani Fórumig) Busszal mindez 1 perc. 

Ha meg mégis busszal akar menni (mert pl. idős) akkor megy abba a megállóba, ahol hamarabb jön menetrend szerint a busz.

Ezzel csak egy baj van: A 24-es "menetrendszerint" késik 5-10 perceket. Akkor hova is álljak? Reménykedjek, hogy véletlen nem megy el előttem a 32-es, amíg átkelek az úton, vagy reménykedjek, hogy éppen nem késik csak 2-3 percet a 24-es? A két megálló közt van legalább 50 méter, egy 2*2 sávos út, és egy jelzőlámpa. 

Mindezekkel csak egy baj van. Nem azért fizetek ki havonta 6500Ft-ot, hogy utána rohangáljak mérgezett egér módjára a megállók közt, holott annak idején meg volt erre a kultúrált megoldás. Nem hiszem, hogy olyan sokba kerülne a fenntartása annak a buszmegállónak, menetidőben is max. fél percet, ha jelentett...

Meg kell nézni otthon, hogy mikor jön busz, meg hordani kell magaddal az egész menetrendet, mert fejben tartani úgyse lehet.

Erre a mai példám: A troli(pótló) 1 perccel hamarabb indult el a Burgundia utcai megállóból. 1 perc nem a világ, nem igaz? Nekem az volt, ugyanis a buszom indulásáig volt kemény 13 perc hátra, azaz a 15 percenként közlekedő következő troli(pótlóval) esélyem sem volt arra, hogy elérjem. 3 (troli)busz kellett ahhoz, és még így is futni kellett a sikerhez. Jöhetsz erre azzal, hogy hordjam a menetrendet, de minek? Az esetek 90-99%-ban NEM az előírt menetrend szerint közlekednek a buszok, így a csatlakozást se lehet megtervezni. 

Előzmény: Yooha (5759)