Úgy sikerült ma, hogy a 11:00-kor induló józsaival kellett hazajönnöm (ez az időpont nem felel meg a csúcsidőnek, gondolom ebben egyet értünk.) Szóló busz jött, már a buszvégnél is csak éppen hogy fel lehetett rá férni. A tumultus a város széléig nem nagyon csökkent, bár tény, hogy kissé szellősebbek lettünk az Árpád Vezér iskoláig. Az igazi tömegnyomor a Rózsás Csárdánál szűnt meg, bár még akkor is csak pár ülőhely szabadult fel.
Az addig oké, hogy spórolunk ezerrel, és emiatt nincs normális tömegközlekedés a böszörményi úton. De az kissé "izgalmas", hogy a józsai utasok a későbbi megállókban nem férnek fel azokra a járatokra, amelyek elvileg az otthonukig közlekednek. Nem túl "vicces" napközben egy órát ácsorogni és várni a következőre, közben reménykedni abban, hogy azon lesz hely... Mindezt 6500Ft-ért/hó.
Gondolkoztam egy picit, és kövezzetek meg, de azt találtam ki, hogy a 31-32 buszokat jelentősen átvariálnám, ha már a 28-ast nem kívánja igen nem tisztelt közlekedési vállalatunk visszaállítani. (Az lenne a legtisztább megoldás.)
Szóval a 31: Doberdó->Nádor->Dózsa György->Nádor->Hunyadi->Burgundia->Kossuth->Piac->Nagyállomás-> eddig semmi változás
visszafele: Nagyállomás->Piac->Széchenyi->Segner tér->Pesti->Böszörményi->Doberdó
A 32-es pedig ellenkező irányba ugyanez, úgyis szeretitek a körjáratokat. :) Menetidőben kb. ugyanannyi mint most, de lehet valamennyivel kevesebb is.
Igaz ugyan, hogy ezzel ellátatlan marad a Bethlen->Hatvan utca szakasz, de ezeken járnak más járatok is (10/13/22/24/33) igaz nem olyan sűrűn, mint a 32-es.
Ha ezek a járatok a mostani időközönként járnának (5perc - 31-32 együtt), akkor lehetne beszélni a józsai járatok csonkolásáról, bár így jelentősen magam ellen beszélek, és kitaganak a "faluból" is. :)
A 31-32 közös szakaszán úgyis folyamatos a "vonatozás" a 31 és 32 között, amibe betársul még a 15-ös is, így az ottani utasokat nem érné hatalmas veszteség, ellenben a teljes böszörményi út és vonzáskörzetének normálisabb tömegközlekedés lenne biztosítva.
Tudom, hogy jön a 2-es villamos, de az még minimum egy év(tized), amíg kész lesz.
Várom az ellenjavaslatokat. :)