Zöldövezeti Creative Commons License 2013.01.15 0 0 35

Kiderült később ,hogy miért húzták ki a 12. és 13. tételt. Annak nincs értelme a szétválasztott rendszernél - ezt az egyik gondolkodó seprő egy másik helyen megmondta.

Viszont a cső a csőben - középen felfelé megy a füstgáz ki a szabadba lefelé ezt körülvéve az égési levegő be akazánba na ott ha a belső cső szivárog akkor műszerrel lehet érzékelni. Nyilván a CO2 nagyobb mint 0,2 tf %, az O2 pedig kisebb mint 20,6 tf %.

Magyarul a füstgáz egy kis része belemegy az égési levegőbe.

na de kérdem akkor mivan ?

tesz még egy kört - visszemegy a kazánba, nem ráér !!

a fentebbi két érték egyébként a normál levegő összetevője.

Aztán írtam a cégnek egy levelet ( Torontál megye ), erre vissza írnak, hogy ők mindent rendben találtak.

Idézem:

"Mesterséges égéstermék - elvezető berendezések esetén a gázkészülék üzemeltetése mellett füstgáz elemző műszerrel megvizsgáljuk az égési levegő összetételét az égéstermék -elvezető és az égési levegő hozzávezető cső legalsó közös részénél, a gázkészülék füstcsonkjának környezetében. Az égési levegőben lévő CO2 tartalom nem haladhatja meg a 0.2 ft% -ot, vagy az O2 koncentrációja nem lehet kisebb mint 20 ,6 tf %.

Amennyibena fenti határértékek kedvezőtlen mértéküek, akkor beszélünk tömörtelen rendszerről."

Ok így van. Csakhogy a fogyasztót az érdekli, hogy magában a kazán légtérbe nem kerül e égéstermék.

Ez pedig lehet .

1. a kémény seprő nem teszi vissza rendesen a kémlelő ajtót,

2. a sok sok cső illesztésnél valamelyik tömítés meghibásodik,

pl. a gyerekek labdáznak és meglazul a cső.

Mint írtam nálam a rendszer szétválasztott , itt a levegő csak az un. indító idomnál kerűl a füstgáz közelésbe - elválasztva.

Mért értékek között van ugyan egy 02 érték ,de az a füstgázban van, ami nyilván kevesebb mint a bejövő levegő O2 koncentrációja. A 20 . 6 % -ról lecsökkent 15.5 % ra. Ok. kell az égéshez !!

de ebből hogy következik a rendszer tömörtelensége - tömörsége ??

Szerintem sehogy !!