Zöldövezeti Creative Commons License 2013.01.15 0 0 33

Na ja ezt nevezik nyomulásnak !

"Ettől teljesen függetlenül a kéményseprő-ipari közszolgáltatás hatálya alá tartozik, ellenőrzése, 2015-től égéstermékének CO mérése és MF bizonyítvány meglétének ellenőrzése (esetleges összekötő elemének vizsgálata) szintén a közszolgáltatás része lesz!"

de nem 2015 - től hanem már az elmúlt évben is  volt az un. műszeres vizsgálat.

A zárt égésterü készülékeknél a füstgázelvezetőben mérik a hatásfokot, a füstgáz hőmérsékleteét éa CO és az oxigéntartalamat.

mindegyikre van egy  érték - tól  -ig.

A más hogy nálam a seprő nem tudta ezeket az étékeket, de mért, majd gyorsan kitörölte.

Mivel többhelyen vagyok érdekelt, a másik helyen rákérdezetm,  eléggé meghőkölt, hogy hogyan merek egyáltalán kérdezni, de megmondta.

hatásfok  96 %  gázhőmérséklet - na erre is  rákérdezetem , hogy miért a gáznak a hőmérsékletét  méri, majd leesett a tantusz az a füstgáz.

Viszonylag alacsony volt  nyáron kánikulában volt 55 fok  volt- melegvíz vételezésnél nyilván intenziv volt a 'hűtés', meg szerintem az egyensúly se állt be  - 20 másodperc után mért.

A TÖBBI ÉRTÉKRE PER PILLANAT NEM EMLÉKSZEM, DE FOLYTATOM.