koaa85 Creative Commons License 2013.01.14 0 0 5696

Sziasztok Trakisok!

Egy kis segítségre volna szükségem tapasztalat ügyileg. Kellene egy kis traki mert elég hosszú az udvar és meguntam a talicskázást. Olyan 2-300 métert kéne jönni menni naponta egyszer, egy kis futóval, amin max 300 kg van plussz én. Nem kéne se szántani se gyorsan menni, semmi, csak olyan gyalog tempóban szépen lassan tötyögni. Na most a kérdésem az az lenne hogy hány lóerős motort keressek? Mert láttam ,,pancsi” blokkból elég szép kis példányokat gyártotok,  azok olyan 15 lovasok ha jól tudom. Van egy komplett 2 ütemű trabim is de azt egy kicsit soknak érzem a feladatra, no meg a mindennapos indítgatást nem tudom hogy szeretné e? Ja igen meg van egy briggs 5,5 lovas rotám kf 04 es hajtással ez üzembiztos, csak ez meg inkább betonon tud ennyi terhet vinni, földúton gödrökbben, traktornyom stb. (udvar) már megáll. No meg a gyári kis futójával macerás forgolódni.  Arra gondoltam hogy ezt a briggs motort hoznám össze egy váltóval difivel, nagyobb kerekkel. Leáttételezni úgy hogy egy kényelmes 4-5 km/h legyen a végsebessége. Csak kérdés hogy ez az 5.5 lóerő elég e ehhez a feladathoz? Ja  igen négykerekes kistrakiban gondolkozom, mert szűk a helyem és fontos a fordulékonyság.

Segítségeteket előre is köszönöm.