Prigradica Creative Commons License 2013.01.11 0 0 1944

1. Örülök, hogy itt vagy, mert meg lehet beszélni a dolgokat.

2. Aki osztja a pofonokat, annak állnia is illene tudni. Sarkos vélenyed volt, kaptál te is egy sarkos véleményt.

3. 6 km-re a határátkelőtől neked már kész véleményed volt az országról. 6' 30" körül a következőket bírtad megállapítani: "A határőrök úgy állták körül a gépet (kerékpárt), mintha valamilyen űrhajó lenne, úgy nézegették. Persze csak a bosnyákok. Mert a montenegrói az teljesen európai szintű határátkelő volt, kijött a fickó szépen kiöltözve, tökéletes angolsággal csak belepillantott az útlevélbe. A bosnyákok majdnem kipakoltattak. Természetesen csak valamilyen szláv nyelven vakkantottak. És hát ennyi. Ez még a balkán."

4. Egyetértek. Bosznia valóban a balkán. Montenegróval együtt. Minden szépségével, bájával és hiányosságával együtt.

5. Neked nem véleményed van, hanem prekoncepciód. Ha az út végén teszel megállapításodat, teljesen elfogadható lett volna. De már a határzónában tudtad, hogy mi fog várni rád. Így az, hogy bejártad Európát, nem nagyon jelent semmit.

6. Nem vagyok bosnyák, sőt még csak sok bosnyákot sem ismerek, mégis sértőnek találtam a megjegyzéseidet.

7. A saját nemzet pocskondiázása pedig szerintem is főbenjáró bűn.

Szép estét.

Előzmény: cobranco (1937)