Sziasztok!
Most találtam meg ezt a topicot, bár ahogy látom nagy aktivitás nincs itt :-) Eddig a retrobike.co.uk-t nézegettem sokat. Én is nagyon szeretem az igényes régi kerékpárokat, elsősorban GT és Kona rajongó vagyok. Magam is rendelkezem egy 94-es GT Karakoram-mal, tavaly tavaszig ez volt a fő bicajom. Így 18 év után azért elérkezettnek éreztem az időt egy kis modernizálásra, de még most is szívesen használom a GT-t, főleg így télen, amikor nem annyira a teljesítmény és a zúzás, hanem inkább a friss levegő és a hangulat a fontos.
![](https://img.index.hu/imgfrm/1/0/8/6/THM_0010811086.jpg)
A GT-n elég sok régi alkatrész van, igazából csak a féket modernizáltam V-fékre illetve a skorpió-kormányt cseréltem le hajlított kormányra (a hátam már nem a régi, kellett egy kis emelés). Guminak most 2.1-es Continental Traffic van fenn, ami a súlyát leszámítva nagyon bevált, terepen is lehet vele boldogulni és aszfalton is jól gördül nagyobb zaj nélkül.
Két dologban talán tudnátok segíteni:
- a Judy telóm már elég gyengén muzsikál. A rugózása inkább csak "beülés" (ezen még lehetne rúgóval javítani), de ami rosszabb hogy elkezdett kotyogni. Nem nagyon találtam csúszóperselyt semerre - gondolom azt kellene cserélni. Ha ez nem sikerül akkor valószínűleg merev villát fogok bele tenni, bár a minőségi merev villák elég drágák
- nagyon csorgatom a nyálam valami 1995 körüli crmo Kona vázra. A Kona a kevés márka egyike, ami már 95 előtt is ejtett vázat csinált. Ráadásul jó könnyűek és nekem nagyon tetszenek a szép vékony csövek. Elsősorban középkategóriás double-butted Lava Dome vagy Cinder Cone érdekelne (Explosif-ról nem is merek álmodni), de végső esetben Hahanna vagy Fire Mountain is szóba jöhet. Nem tudtok esetleg eladó 18-19-es vázat? Ha nagyon kell egész bicajt is veszek.
Egyébként találtam is egy 18-as Hahanna-t elég jó árban, csak jobban szeretnék double butted vázat illetve olyan kicsinek tűnik a 18-as váz. Nem vagytok járatosak benne, hogy 176cm-es magassághoz jó a 18-as régi Kona váz?