http://www.sonline.hu/somogy/sport/folytatna-nagy-sorozatat-a-bajnoksag-meglepetescsapata-477938
Folytatná nagy sorozatát a bajnokság meglepetéscsapata
2013. január 2. 13:35 Kun Zoltán
KAPOSVÁR | Folytatná menetelését a Kaposvári KK az NB I/A-csoportos Férfikosárlabda-bajnokságban. A csapatra a hónap közepétől már Magyar Kupa-mérkőzések is várnak.
Komoly sorozat előtt áll a Kaposvári KK élvonalbeli együttese. A tabella második helyén álló – a joggal az NB I/A-csoportos bajnokság meglepetéscsapatának tartott – alakulat leginkább persze az NB I/A csoportos pontvadászatra fókuszál, de nem mellékes a Magyar Kupasem. Utóbbiban a Falci SZOVA Szombathelyi KC lesz az ellenfél. A rivális épp az év fordulóján frissítette játékoskeretét. Jonathan Levy után ugyanis a korábban aKaposvári KK-ban is megforduló Michael Fey-t is menesztették a szombathelyi együttestől. A Bencze Tamás vezetőedző által irányított klubnál előbbit Janou Rubinváltotta, az amerikai Fey helyére pedig a szlovén Zeljko Zagoracot igazolták, aki fél plusz egyéves szerződést kötött.
Ennél sokkal nyugodtabban teltek az ünnepek a kaposváriaknál. A korábbi években megszokott módon a kaposvári Virágfürdőben búcsúztatta a 2012-es évet. A fürdőzést könnyed vacsora zárta, majd valamennyi játékos családi körben tölthette az ünnepeket. A szünet persze igen rövid volt, tekintve, hogy január 5-én Nyíregyházán már bajnoki mérkőzésen lép pályára az együttes.
A csapat szerdán folytatta a közös munkát. Valamennyi kosárlabdázó, így természetesen a szerb, valamint az amerikai légiósok is visszaérkeztek. Egyedül az utóbbi találkozókat sérülés miatt kihagyó Szőke Balázs nem csatlakozhatott a munkába álló társaihoz.
– A Jászberényben vívott összecsapás után éreztem a derekamban fájdalmat – mondta Szőke Balázs, a kaposváriak csapatkapitánya. Fekete Ádám vezetőedzővel megbeszéltük, hogy pihenek, remélve, hogy néhány hét után rendbe jövök. Mivel megszűntek a panaszok el is kezdtem a munkát, ám úgy tűnik, korán. Újra becsípődött az ideg a derekamban, lábra is alig tudtam állni. Két injekció és a gyógykezelések hatására ugyan javult a helyzet, de még nem tudok a többiekkel edzeni. Remélem, hogy egy-két héten belül tovább javul az állapotom, és bekapcsolódhatok a közös munkába.
Erre a nehéz menetelés miatt szükség is lenne – vetettük fel a játékosnak.
– Valóban nagyon fontos meccsek jönnek, ráadásul a Magyar Kupa miatt heti két összecsapás lesz. Örülök az eddigi teljesítménynek és remélem, ott folytatjuk, ahol tavaly decemberben abbahagytuk. Eredményeinket a csapategységnek és a remek szakmai munkának köszönhetjük. Az edzések mennyisége és minősége is megfelelő, ezt az eredmények igazolták. Újra csak annyit tudok mondani, remélem mielőbb visszatérhetek a pályára.
A Kaposvári KK programjában időközben több változás is történt. A bajnoki menetrendben – televíziós közvetítés miatt – január 24-ére, csütörtökre került a Kaposvári KK–Alba Fehérvár találkozó. Ezt az összecsapást 18.45 órától kezdik a Kaposvári Városi Sportcsarnokban.