BUÉK mindenkinek a topicban!
Segítségre lenne szükségem. Van egy Lenovo G580-asunk (a Jézuska hozta) és már meg is makkant! :-( Előtelepített Win8 van (volt) rajta.
Történt, hogy tegnap se szó, se beszéd lefagyott, miközben a lányom játszott rajta valamit (csontra, nem reagált semmilyen billentyűzet leütésre, vagy egérmozgatásra sem). Lereseteltem a bekapcsoló nyomva tartásával és azóta nem bír bebootolni. Próbálnám helyreállítani a Recovery particióból, de erre ez a válasza:
"One Key Recovery partition has demaged, so do not launch the main application."
A normál javító telepítés se működik, mert a Windows közli, hogy zárolt a partíció, oldjam fel, aztán próbálkozzak újra. (Cö-cö, könnyű azt mondani!)
Abban biztos vagyok, hogy semmi galádság nem történt a diszkkel - nem töröltünk róla partíciókat, nem formáztuk, stb.
Mi ilyenkor a teendő? Próbálnám Win8-as telepítő lemezről bootoltani, de ez sem olyan egyszerű, hála ennek a remek UEFI nevű bootnak. Nem vagyok tök hülye a számítástechnikához, de a Win8 is nagyon új számomra, és UEFI-s Lenovom se volt előtte, szóval minden ötlet jól jöhet. Ahhoz nincs kedvem, hogy huzakodjak a garanciális szervízzel, hogy csak a Windows a hibás, vagy hogy azért nem megy, mert letörölgettem vmit a HDD-ről, stb.