flash_back
2013.01.01
|
|
0 0
573
|
BUÉK utólag is!
Nem nehéz elkészíteni. :) Egy olyan fél kilónyi rizst (attól függ ki hány személyre főz) előre megfőzök. Egy tűzálló tálba terítem nagyjából a felét. Erre jön egy réteg tejföl. 1-2 padlizsánt (attól függ ki mennyire szereti) felkarikázok (nem muszáj meghámozni), megsózom és kevés olívaolajon megpirítom 3-4 perc alatt. A karikákat ráfektetem a tejfölös rétegre. Eztuán betakarom a maradék rizssel. Erre ismét vékony tejfölréteg kerül, illetve megszórom kb. 10-15 dkg füstölt sonkával amit előzőleg megpírítok kevés olajon. Majd szeletre vágott trappista sajt megy a tetejére. Aztán az egész mehet egy 10-15 percre a sütőbe :)
Ezt a receptet én fejlesztettem így ki, pontos adagokat azért nem írok, mert általában ha főzök 6 személyre kell főzzek de szerintem ez ritka eset másoknál.
Teszek ide néhány képet, az elkészítés folyamatáról.
|
Előzmény: tunderlala-3 (571)
|
|