flash_back Creative Commons License 2013.01.01 0 0 573

BUÉK utólag is!

Nem nehéz elkészíteni. :) Egy olyan fél kilónyi rizst (attól függ ki hány személyre főz) előre megfőzök. Egy tűzálló tálba terítem nagyjából a felét. Erre jön egy réteg tejföl. 1-2 padlizsánt (attól függ ki mennyire szereti) felkarikázok (nem muszáj meghámozni), megsózom és kevés olívaolajon megpirítom 3-4 perc alatt. A karikákat ráfektetem a tejfölös rétegre. Eztuán betakarom a maradék rizssel. Erre ismét vékony tejfölréteg kerül, illetve megszórom kb. 10-15 dkg füstölt sonkával amit előzőleg megpírítok kevés olajon. Majd szeletre vágott trappista sajt megy a tetejére.
Aztán az egész mehet egy 10-15 percre a sütőbe :)

Ezt a receptet én fejlesztettem így ki, pontos adagokat azért nem írok, mert általában ha főzök 6 személyre kell főzzek de szerintem ez ritka eset másoknál.

Teszek ide néhány képet, az elkészítés folyamatáról.

Előzmény: tunderlala-3 (571)