1996-ban változtattak nevet, előtte 37 évig volt Minszk. Amikor váltottak, állítólag nyereségesen üzemeltek... legalábbis ezt írta anno a HVG. (ami azért nem pletykalap kategória). Azt hogy mennyire megbízható nem tudom, főként a mostani időkben. A lényeg, Minszk néven 15 évesnél csak idősebb hűtőket lehet megvásárolni. Atlant néven pedig az ennél fiatalabb példányokat. A google szerint nincs magyar márkaképviselete az Atlant hűtőknek. De lehet hogy ez jó hír, mert a Szovjetunio felbomlásával a híres 3x túlméretezett anyaghasználat már nem igazán lett jellemző :-(
A kérdés második felére pedig a válasz igen, a Lehel már Zanussi.
Hűtőkben egyébként nem vagyok guru- csak annyira hogy mi is vásárlás előtt állunk ezért alaposan utánaolvastam szinte mindennek.
Azt látom hogy szinte mindegy mit veszel. Hiába jó az LG Linear Compresszor cucca, hiába halkabb, hiába spórol... ha 230.000 Ft-tól juthatok hozzá a technológiához. Ami a családban fontos: jól nézzen ki, legyen inox, ne legyen 2m, és ne legyen 60cm-nél szélesebb. Ezt 130.000 körüli áron megkaphatom A+ vagy esetleg ++ os kivitelben. Nekem nem kell hogy megrendelje a neten a kifogyott tojást, nem kell hogy receptet olvasson, és nem kell a hideg vize sem. Fogyasszon keveset, bírjon ki pár évet (5-10 év ha gond nélkül megvan akkor is max ott tartok mint most), és férjen bele a család hűteni valója.
Laptop kapcsán beszélgettem anno egy ismerőssel. Ő azt mondta hogy abból visznek be a szervízbe a legtöbbet, amiből többet adnak el. Ezért van hogy kevesen szidják a 300e plusszos hűtőt és ezért a 100e alattiakat.