Amikor belenéztem a Zenit E gépembe, nagyon sötét volt a kereső képe
Lehet hogy le volt rekeszelve azért volt sötét.
A japán távmérősökről nem nagyon tudok érdemben nyilatkozni, mindössze egy Oly 35 DC-m van,
annak nem egy nagy durranás a keresője. Egy Prakticáé - amit Rőth Sándor is ajánlott - sokkal jobb.
Ha a világos, jó kereső a cél, akkor érdemes a már említett SLR-ek között is körülnézni.
Jó szívvel ajánlom a Pentax ME Supert, egy gyöngyszem az a masina. Ha az Olympushoz hasonlítom, méretre
kb. E-4xx sorozat de inkább kisebb, a kereső meg egy álom. Most a hozzászólás írása közben belekukkantottam
az ME Superbe és egy Oly E3-ba, az E3 keresője egy sötét lyuk a Pentaxhoz képest. Valami 50 dolcsiért
íbéjeztem az ME Supert f2/50 alapobjektívvel, az utolsó fillérig megérte az árát.
Van egy makulátlan fekete Praktica LTL-em 1.8/50-es objektívvel, ezt baráti áron oda tudom adni ha érdekel.
Akad a ládafiában Zorkij4 is, ez full manuál távmérős orosz csoda, valami 50-es obival szintén.
Nem tukmálni szeretném a portékámat, csak tudjál róla ha érdekel ez a filmes dolog. Nem kell nagy összegre
gondolni, kb. egy tálca sör áráról van szó.
Az efféle gépek beszezése nem nagy anyagi teher, amíg barátkozol a masinával, ahogy foveon olvtárs is írta,
lehet gondolkozni, hogy mihez is kezdesz majd az exponált tekerccsel a kezedben ;)