Bruschi85 Creative Commons License 2012.12.20 0 0 11543

Csak Vanekúr kedvéért Ctrl-C majd Ctrl-V :P

Gondoltam megnézem a teljes Sportklubbos meccs felvételét, addig nem is írok és elemzek, csak olvasgatom a hozzászólásokat, mondván, végre ismét Tv-s meccs, meg hátha akkor nyerünk, ha már élőben veszítettünk. De sajnos most is kikaptunk és csak részben sikerült a felvételt megnézni, mert a korábbiakhoz hasonlóan ismét ki lett vágva a 2. félidő első 6 perce és az Ase dobott büntetőt, tehát Kapos Tv le a kalappal. Talán jövőre sikerül a 40 perces idegenbeli meccseket leadni, mert idén nagy könnyebbség, hogy már csak a Factum elleni hazai meccs van vissza.

Egyértelműen az Ase csapatként volt jobb, ez pedig függetlenül Swanston hiányától, akit nyilván nem tudtunk pótolni. Az első pár percet kivéve végig vezettek, mert nálunk a korábbi remek védekezés és taktikus gyors sokmozgásos labdajáratásos játék teljesen hiányzott, kapkodós és szétesős figurák nélküli alibizést láttam sajnos többeknél is, amiből csak vereség lehet. Azon kívül, hogy nem tudtunk mit csinálni a váltott védekezésükkel, hol zóna, hol emberfogást mutattak, nem volt meg az ellenszerünk látványosan szenvedtünk. A meccs előtt a gyorsindításos lerohanásukat kellett volna megállítani, ezt Fekete Ádám is kihangsúlyozta nyilatkozatában, de ezt sem sikerült, mert Tóth és Kámán is könnyű ziccereket szerzett a sok buta eladott labdánkból és akkor az extra parádés dobószázalékot nyújtó Voját nem is említettem. Voja mindenhonnan betalált, őrizhette bárki Kiss Kornéltól - Kovács Somáig.

A másik negatívum pedig, hogy Nikolán kívül, akik csereként jött fel és látszott, hogy van benne potenciál, senki nem tudott hozzátenni a játékhoz ez pedig nem túl szép jövőt mutat, mert olyan bármikor lehet, hogy a 3 légiós közül valaki betlizni fog vagy semmi nem jön össze neki, akkor pedig valakinek elő kell lépni a magyarok közül, különben hasonló vereség várható. Visszatérve a meccshez csapatként és egyénileg is teljesen szétesett csapatot láttam fejben is elfáradtunk, ahol Dunn többszür önzésbe átmenő dobálgatásán amolyan stat javít ásásként és Marco erőlködésén kívül nem sok sikerélményben volt részem, a kaposvári vendégszurkolókkal együtt, pedig ismét szép számmal kísértük el a csapatot idegenbe, hiszen másodszor is összejött a szurkolói busz az Alba meccs után.

Igazi kijózanító pofon volt egy rangadón, sokkal többet vártam előzetesen és ahol az Ase közel sem 100%-ot nyújtott, míg mi is mélyen valós tudásunk alatt játszottunk, ez mondjuk senki ellen sem lett volna elég a győzelemhez.

Előre kell tekinteni és a Kosárgálán legyőzni, a pécsiek ellen meglepetést arató Factum Debrecent, ahol akár a Swanston, akár Szikó nélkül is csak a győzelem elfogadható hazai pályán hiába van 2 „jobb” légiós és Izzo a Factumnál. Jobbulást és mielőbbi felépülést a sérülteknek!

Ki kell javítani ezt a kisiklást, ha már az Ase söpört minket az alapszakaszban, a középszakaszban majd ez megfordul, bízom benne.

Remélem, sokan lesznek a korábbi felvezető programokon is és méltó módon zárjuk le az idei évet.

A lényeg továbbra is Hajrá Kaposvári KK!