HALi MINDENKINEK!!!!!!
Azt hittem, hogy teljesen leszokott a web népe a halról, miután nem volt több a halászlé vitában....
:):):)
Miután tavaly a családdal megetettem némi saját készítésű grav(ad)lax-ot, idén lázadást és zendülést helyeztek kilátásba ha nem készítek. Így aztán megint nekilátok! YEEEEE!
Meg is vettem a kellő mennyisédű vadlazacot! Én a magam részéről még soha sem ettem, de bízom benne, hogy jó lesz.
Amúgy a tenyésztett lazacot nem tartom sokra, mert szerintem túl zsíros, és rendkívüli módon túl van ajnározva. Szerintem a lazacstake pedig ahogy itthonkészítik tragikus, túlsütött és túlzsíros, már ha egyáltalán egyben ér ki a tányérodon....:(:(:(
A tavalyi tenyésztett lazacos gravlax viszont kítűnőre sikeredett! Lehet hogy ez az elkészítési mód az ahogy nekem való. (amúgy a szusit és a sashimit is szeretrem, de ott sem tartozik a kedvenceim közé a lazac, pedig ezt jó helyeken ettem.... tényleg jó helyeken)
Úgyhogy kíváncsian várom a vadlazacos verziót!!!!!!
Örülök, hogy feltámadt a topik!!!!!
Én úgy szeretem legjobban a halat, ha az egyben van elkészítve és elfér egy tányéron (méretileg). Lehet a tányér nagy (nagyon nagy...:):):))
Pédául nagy kedvencem a rombuszhal (olaszoknál lehet sok ilyet enni rombo néven) roston. Szerintem fergeteges sz íze, és egy végtelenül egyszerű recept: Fogd a megtisztított rombuszhalat baszarincsad rá a egy forró rostélyra kb 3 perc múlva fodítsd meg, 1 percet süsd a másik oldalát! Tedd tányérra, és hagyd hogy a filézésével megküzdjenek (kb csak a gerince meg az úszói vannak), kínálj hozzá fokhagymás olivaolajat és zöldsalátát!
Valamint a .... nem jut eszembe a neve, de valalmi süllőféle (branzinó talán) sóban sütve. Olyan egyszerű, hogy le sem írom.....
Na jó azért a tonhalat sem köpöm ki...:):):)
Írjatok továbbrais, örülök, hogy visszataláltatok a topikhoz!!!!!
Üdv
afSiH
oiuz