riminyák Creative Commons License 2012.12.15 0 0 5099

Ma beszélgettem egy másik öregemberrel. Meghánytuk vetettük a szakképzést. Azért írom így mert a megfelelő képzés nem csak az egyetem a főiskola problémája.

Annak idején felvételiztem mert emeltszintü volt a villanyszerelőképzés. Az iskola egy bizonyos keretszámon kivül, csak olyanokat vett fel akivel szerződést kötött valamelyik cég.

Gondolom ez ma is lehetne egy szempont. Ha szüksége van az államnak, a vállalkozásoknak szakemberekre akkor valahogy így kellene tenni, finanszirozzák meg a képzést. Legyen a szeződés a két fél dolga!

Ezen felül nyilván pénzért is lehetne tanulni. Ez tisztelet a kivételnek legyen a gazdagok kiváltsága, megtehetik, tegyék!

Érthetetlen a kormány logikája, bár vannak sejtelmeim. Ezek a dolgok amelyek kisérik Orbán-Matolcsy politikáját azért elhibázottak mert az egész problémát elnapolja, áthárítja másokra!

Egyrészt a fiatalok eladósodnak, esetleg eleve nem jutnak helyzetbe mert a család nem tudja megsegíteni. Nem tudja mert nem csak az iskola a költség, a megélhetés és egyebek mind pénz amit valakinek fedezni kell!

Másrészt a felvett kölcsön visszafizetését is sajátosan oldja meg, homályos és kétséges lehetőségekkel. Jó állás, abból  való fizetéssel ha egyáltalán lesz, esetleg az állam amely kérdés mit fog vállalni stb. A vállakozók leírhatják. Ez külön egy együgyü okoskodás hiszen a pént ki is kell termelni nem ingyen van. (kivéve nem írom le az ismert harács-krahács ingyenélő "fedő vállalkozásokat"

.............

Előzmény: NaLáÉr (5098)